Middag in verrassend Roermond - Reisverslag uit Roermond, Nederland van Sander Putmans - WaarBenJij.nu Middag in verrassend Roermond - Reisverslag uit Roermond, Nederland van Sander Putmans - WaarBenJij.nu

Middag in verrassend Roermond

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander

19 Juni 2012 | Nederland, Roermond

Afgelopen zondag ben ik samen met ons pap en mam in Roermond geweest. Met de trein vanuit Best, via Eindhoven, ben je er zo. Roermond was bij ons onbekend maar bleek een mooie stadje te zijn waar je je prima een middag kunt vermaken met wat rondkijken. Het staat vol oude gebouwen en heeft een paar mooie pleinen. Het stadje heeft net geen 50.000 inwoners en is niet groot, maar het aantal winkels in het centrum (deels voor de Duitsers die op een paar kilometer afstand wonen, denk ik) zal niet veel onder doen voor een stad als Eindhoven of Tilburg denk ik. De stad werd in de Tweede Wereldoorlog zeer zwaar beschadigd omdat het een tijdje in de frontlinie lag. Na de oorlog is men flink gaan opbouwen en nu is er van het oorlogsgeweld niet veel meer terug te zien.

Op de markt in Roermond vond in 1990 een aanslag plaats van de IRA (Iers Republikeins Leger). Vier Australische toeristen (twee stelletjes) werden door mensen van de IRA onder vuur genomen. Het doel van de IRA was het onder vuur nemen van Britse soldaten die vlakbij Roermond (in Duitsland) gelegerd waren. Dit was dus een grote vergissing. De twee mannen vonden de dood bij deze aanslag. Tegenwoordig is er niks te zien wat herinnerd aan deze aanslag.

Roermond is een leuke plaats (een oude Hanzestad, http://nl.wikipedia.org/wiki/Hanzestad) dus op korte afstand van Zuidoost Brabant.

• 19 Juni 2012 - 07:01

Zeker Mooi:

jammer ik had graag mee gegaan.
    misschien en volgende keer.

• 19 Juni 2012 - 07:29

Jozee:

Het lijkt Brussel wel,
    Groningen lijkt me ook leuk om te doen.
    Mooi foto's

• 19 Juni 2012 - 20:12

Thea:

Geweldige foo's Sander

• 19 Juni 2012 - 20:14

Thea:

Ik bedoelde natuurlijk foto's.

• 20 Juni 2012 - 11:22

Sander:

Thea: bedankt!

Jozee: Brussel heb ik (buiten het Anatomuim en het Koning Boudewijn Stadion) ook nog niet echt gezien.